Onderzoeksscenario - Gezond leven

GEZOND LEVEN EN BEWEGEN IN DE NATUUR

De voormalige marinierskazerne vormt dé plek voor gezond leven in de natuur. Daarbij is er op het terrein volop ruimte voor verschillende gezonde functies en is het gebied van grote waarde voor dorp en regio.

Het onderzoeksscenario sluit aan op de landgoederenstructuur op de Utrechtse Heuvelrug en gaat met nieuwe groene assen en zichtlijnen relaties aan met de omgeving. Op deze manier vormt het voormalige kazerneterrein een ruimtelijke eenheid met het Landgoed Beukenrode en de andere landgoederen van de Stichtse Lustwarande. Ook worden ecologische verbindingen gelegd met natuurgebieden in de omgeving waaronder met het Ludenbos.

Het terrein biedt een aantrekkelijke groene leefomgeving waarin gezond kan worden gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Enkele toonaangevende kazernegebouwen houden daarbij de recente historie levend. Daar worden een beperkt aantal nieuwe gebouwen aan toegevoegd. Centraal staan functies gericht op gezondheid en bewegen, zoals een gezondheidscentrum, een brede school, scouting, wellness, een zorg- of herstelhotel, sportfaciliteiten, huisvesting van gezonde ‘eerlijke’ organisaties, eetbaar groen in kassen en een restaurant met biologische groenten. Het scenario biedt ook ruimte aan de zakelijke recreatieve markt en aan wonen. Landgoed Beukenrode sluit met recreatieve en sportieve routes in de gezonde buitenlucht naadloos aan op het kazerneterrein.

>> Een uitgebreide beschrijving leest u in de rapportage ‘onderzoeksscenario’s

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen