Onderzoeksscenario - Op eigen kracht

dynamisch, creatief en circulair

Het onderzoeksscenario ‘Op eigen kracht’ richt zich op een ‘bottom-up’ ontwikkeling van het kazerneterrein op basis van de bestaande gebouwen en structuren. Zeker in de eerste jaren kan deze manier van ontwikkelen zorgen voor levendigheid en bijdragen aan de bekendheid van het terrein, ook wel aangeduid met ‘placemaking’.

Het voormalige kazerneterrein wordt een unieke plek in de regio met tal van functies en ruimtes voor bijzondere (tijdelijke) woon- en werkvormen, en spreekt daarbij diverse doelgroepen aan. Zij kunnen zich vestigen in bestaande gebouwen en gebruik maken van verschillende openbare ruimtes op het terrein. Hiermee vormt het scenario ‘Op eigen kracht’ een min of meer op zich zelf staande ontwikkeling tussen het dorp en landgoed Beukenrode.

 

De ontwikkeling richt zich in eerste instantie op de jongere generaties die Doorn wil aantrekken en/of behouden om niet verder te vergrijzen. Daarnaast vormen starters op de woningmarkt die vanuit de stad naar het groen verhuizen een mogelijke doelgroep. Zij brengen hun ambities en idealen mee, willen bouwen aan hun eigen duurzame leefomgeving of starten een eigen bedrijfje (startup). Het scenario richt zich ook op andere doelgroepen uit de Doornse samenleving zoals ouderen, die nu geen (betaalbare) woning kunnen vinden in het dorp. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld een gezamenlijk landhuis met duurzaamheid als thema, of een ecologische leefgemeenschap. Het scenario is daarmee dynamisch en ‘ageless’.

Naast optimaal inzetten op lokale energieopwekking wordt er in dit scenario uitgegaan van hergebruik van alle bestaande gebouwen en/of grondstoffen van deze gebouwen bij sloop, waarmee de beoogde (her)ontwikkeling 100% circulair is.

>> Een uitgebreide beschrijving leest u in de rapportage ‘onderzoeksscenario’s’

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Klik hier aan te melden voor de nieuwsbrief.

LET OP: Wanneer u ingelogd bent kunt u onder 'profiel wijzigen' naar het tabblad 'instellingen' gaan en daar onder privacy uw registratie aanpassen zodat uw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn.

Cookie-instellingen